>

Τα Σημαντικα μας

  • Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Προεδρικό Διάταγμα Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου....
  • ...απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ειδικότερα οι διευκρινίσεις έχουν ως εξής....
  • Οι οδηγίες που δίνονται για έκτακτα σοβαρά ιατρικά περιστατικά μαθητών, από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, διευκρινίζουν ότι ....
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Φθιώτιδας μας δίνει μερικές πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες. Για τις καταλήψεις ισχύει....
  • Η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό σε σχολικές μονάδες Π.Ε προβλέπεται στις....

30 Ιανουαρίου, γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Πώς γιορτάζεται στα σχολεία?


Τι προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις του Νόμου:

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης δεν λειτουργούν την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. (αρθ.4 παρ.1 ΠΔ 201/1998).

Ημέρες αργίας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ορίζονται οι θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών (αρθ. 2 παρ. 3 β ΠΔ 104/1979).


1. Για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης :
  • Τα νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής (άρθρο 4 παρ. 1 περ. ε ΠΔ 200/1998).
  • Η χρονική διάρκεια και ο τόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.
  • Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο 
2. Για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης :

Στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύναται να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συμβολή των τριών Ιεραρχών στα γράμματα, με ευθύνη  του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώνεται ως αργία και για τα φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΥΑ 219434/Α5 ΦΕΚ 4212/27.12.2016).

Eπικοινωνια

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *