>

Τα Σημαντικα μας

  • Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Προεδρικό Διάταγμα Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου....
  • ...απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ειδικότερα οι διευκρινίσεις έχουν ως εξής....
  • Οι οδηγίες που δίνονται για έκτακτα σοβαρά ιατρικά περιστατικά μαθητών, από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, διευκρινίζουν ότι ....
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Φθιώτιδας μας δίνει μερικές πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες. Για τις καταλήψεις ισχύει....
  • Η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό σε σχολικές μονάδες Π.Ε προβλέπεται στις....

Παιδικά Χωριά SOS, Σύλλογοι Γονέων και Δήμος Ηρακλείου μαζί για τη στήριξη της Οικογένειας!


«Δημιουργικά  Σχολεία: Παιδιά και Ενήλικες σε δράση-αλληλεπίδραση» έχει τίτλο το κοινό πρόγραμμα στήριξης των δεσμών της οικογένειας που ξεκίνησαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, τα Παιδικά Χωριά SOS και οι Σύλλογοι Γονέων 9ου & 10ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου.
Το πρόγραμμα εκπονείται στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της οικογένειας ενισχύοντας την φιλοσοφία, τα σχολεία να αποτελέσουν διαδραστικούς  χώρους επικοινωνίας, γνώσης και ψυχαγωγίας  για ενήλικες-γονείς και παιδιά που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του.

Το πρόγραμμα, αφορά στη λειτουργία εργαστηρίων στο χώρο του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες, που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν και να πειραματιστούν δημιουργικά.
Συγκεκριμένα τα 4 εργαστήρια είναι: 
  • εργαστήρι μαγειρικής/διατροφικής αγωγής, 
  • εργαστήρι μουσικής, 
  • εργαστήρι σύγχρονου χορού/έκφραση σώματος
  • φωτογραφικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης & συναισθηματικής ανάπτυξης.

 Απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά, με εμψυχωτές  έμπειρους συνεργάτες των Παιδικών Χωριών SOS, οι οποίοι καλούν τους ενδιαφερόμενους  σε ένα  ταξίδι επικοινωνίας, μοιράσματος, ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, αυτοσχεδιασμών και ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο έρχεται ως συνέχεια της αμφίδρομης συνεργασίας που έχει από πέρυσι εδραιώσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τα Παιδικά Χωριά SOS,  ξεκινά πιλοτικά για τους γονείς και τα παιδιά του 9ου – 10ου Δημοτικού, με την συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των διευθυντών των σχολείων, όπως επίσης και της δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος είναι εάν υπάρχει ανταπόκριση, να εξεταστεί η επέκτασή του και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του προγράμματος ενώπιον δεκάδων γονέων και παιδιών του σχολείου. 


«Για εμάς, αυτό το πρόγραμμα είναι ένα μέτρο πρόληψης: να εξασφαλίσουμε το δέσιμο της οικογένειας μέσα από κοινές δραστηριότητες ώστε να διορθώσουμε τα όποια προβλήματα που οδηγούν στην διάλυση των δεσμών», σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Eπικοινωνια

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *