>

Τα Σημαντικα μας

  • Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Προεδρικό Διάταγμα Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου....
  • ...απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ειδικότερα οι διευκρινίσεις έχουν ως εξής....
  • Οι οδηγίες που δίνονται για έκτακτα σοβαρά ιατρικά περιστατικά μαθητών, από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, διευκρινίζουν ότι ....
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Φθιώτιδας μας δίνει μερικές πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες. Για τις καταλήψεις ισχύει....
  • Η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό σε σχολικές μονάδες Π.Ε προβλέπεται στις....

Αντιδράσεις στο δημοτικό Σέκσλου για την υποδοχή προσφυγόπουλων από γονείς και δασκάλους!


Νέο σχολείο για τη στέγαση των προσφυγόπουλων για να κάνουν μάθημα θα αναζητήσει πιθανότατα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς στο Δημοτικό Σέσκλου υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από γονείς, όσο και από διδάσκοντες.

Οι γονείς, μόλις ενημερώθηκαν ότι δεν αποκλείεται η έλευση των προσφυγόπουλων στο Δημοτικό, πραγματοποίησαν προχθές έκτακτη γενική συνέλευση, όπου εκφράστηκαν οι διαφωνίες τους.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο σχολείο συμβούλιο με την παρουσία και του διευθυντή
Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργου Πολύζου, καθώς και τη συμμετοχή του διευθυντή του σχολείου, των διδασκόντων, αλλά και γονέων.
Ο κ. Πολύζος δήλωσε πως «έγινε μια συζήτηση και αυτό που διαπίστωσα είναι ότι το κλίμα δεν ήταν θετικό για την υποδοχή των προσφυγόπουλων, καθώς εκφράστηκαν διαφωνίες τόσο από γονείς, όσο και από τους διδάσκοντες. Εμείς ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαμε ζητήσει πριν λίγο καιρό από τα σχολεία να αναφέρουν αν επιθυμούν να στεγάσουν τους πρόσφυγες για διδασκαλία. Προφορικά είχαμε θετικές εισηγήσεις από διάφορα σχολεία, αλλά έγγραφη απάντηση λάβαμε μόνο από το Δημοτικό Σέσκλου. Γι’ αυτό και πριν δύο εβδομάδες εισηγηθήκαμε στο υπουργείο Παιδείας να είναι το Δημοτικό Σέσκλου ο χώρος διδασκαλίας των προσφυγόπουλων. Βέβαια παρά την εισήγησή μας την τελική απόφαση λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας. Τελικά πριν μερικές ημέρες ενημερώθηκα από τη διεύθυνση του σχολείου ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση στις διαθέσεις των διδασκόντων στο κατά πόσο θέλουν να γίνονται εκεί τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα. Γι’ αυτό τον λόγο μετέβη και στο Δημοτικό, ώστε να δω από κοντά το κλίμα».
Ο κ. Πολύζος ανέφερε πως θα ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας για την εξέλιξη που υπάρχει στο Δημοτικό Σέσκλου και την αντίδραση που προέκυψε και πρόσθεσε πως το υπουργείο γνωρίζει ποια είναι τα όμορα σχολεία και μπορεί απευθείας να διαλέξει κάποιο άλλο.
Άλλωστε θεωρείται θέμα ημερών πλέον να προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία για να διδάξουν στις προσφυγικές δομές που σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να επιλεγεί το Δημοτικό.
Ο κ. Πολύζος ανάφερε πως θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό στα προσφυγόπουλα για να μην ανησυχούν οι γονείς και τόνισε πως είναι και ζήτημα ενημέρωσης των σχολικών κοινοτήτων για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων που θα κάνουν μάθημα το απόγευμα και δεν θα έχουν καμία σύνδεση με τους μαθητές του πρωινού ωραρίου και του ολοήμερου.
Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου τόνισε για το σχολείο που θα επιλεγεί για τα προσφυγόπουλα, πως «τίποτα δεν είναι τετελεσμένο και είμαστε στη διαδικασία διερεύνησης».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως δεν είχε κάποια διαμαρτυρία από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας που προτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία έξι εφήβων προσφύγων από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.

Πηγή : e-thessalia.gr

Eπικοινωνια

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *